Webwinnaar Webdesign - SEO Webteksten voor jouw website of webshop

SEO copywriting – Top website teksten voor Google

Maar meteen een gevaarsdriehoek! Nog altijd kom je ontzettend veel web-pagina’s tegen die duidelijk geschreven werden met de ogen richting zoekmachines in plaats van richting bezoeker. Nog altijd vind je vele web-designers die denken dat het gul rondstrooien van zoektermen belangrijker is dan het aanreiken van kwaliteitsvolle content aan de bezoekers / potentiële klanten.


En dus nog altijd lopen er in web-design-land mensen rond die niet beseffen dat bijvoorbeeld Google véél slimmer is dan dat en zulke praktijken genadeloos afstraft. Vergeet niet: de zoekmachines zijn een belangrijk hulpmiddel, ze zijn niet je doelgroep …

Evenwicht, dat is de sleutel. Zoals altijd.

 

Minder zoekmachineoptimalisatie (SEO), meer inhoud

Nogmaals, ik houd hier geen pleidooi voor het overboord kieperen van de principes van goede zoekmachineoptimalisatie zoals het gebruik van keywords, tags (meta-omschrijvingen), sitemaps, … Het is niet zomaar dat WebWinnaar een ijzersterke On Page Optimalisatie van jouw website aanbiedt!

Maar wil je de zoekmachines ‘content’ houden dan zal de ‘content’ van je website en je artikelen in de blog vooral ook je bezoekers gelukkig moeten maken. En dan blijven ze langer hangen op je site, krijgen ze vertrouwen en converteren ze tot echte klanten. En dat waardeert ook Google!

Met nieuwe algoritmes wordt op een steeds meer precieze wijze geëvalueerd of de inhoud van je website wel voldoende waarde biedt voor de lezer. Nieuws, innoverend en boeiend. En daarbinnen pas je dan de SEO-technieken toe.

 

Hoe schrijf je dan wel top-teksten voor tegelijk je website én Google?

De basisgedachte is eenvoudig: creëer kwalitatief goede inhoud en lig in eerste instantie nog niet te veel wakker van het lijstje SEO-richtlijnen.

De informatie in je pagina’s moet netjes en overzichtelijk zijn, je bezoeker moet binnen één oogopslag weten of hij op de juiste plek is om een antwoord op zijn vraag of een oplossing voor zijn probleem te vinden.

Zijn goed gekozen pagina-namen en URL’s, doordachte zoekwoorden en volledig ingevulde meta-data dan plots niet meer belangrijk? Natuurlijk wel. Maar ze moeten wel volledig in lijn zijn met de invulling van de behoefte van jouw bezoeker. Coherentie en kwaliteit, daar draait het om.

Meer over WebWinnaar copywriting voor jouw website

Enkele aandachtspunten bij het schrijven van top website-teksten

De basis: je moet er boven uit steken. Maar hoe doe je dat? Hoe maak je van je web-teksten een krachtig onderdeel van je Content Marketing en je Content Strategie?

Zorg voor een vernieuwende, frisse blik. Je mag plus minus dezelfde content al elders behandeld hebben, maar er moeten duidelijke nuances en nieuwe bijkomende inzichten zijn. Probeer een maximaal aantal puntjes af te vinken over jouw inhoud. Is hij nuttig? Nieuw? Interessant? Opmerkelijk? Vlot geschreven? Wordt de bezoeker direct aangesproken?

Bied oplossingen. Problemen moeten worden opgelost, vragen moeten worden beantwoord. En wel op een begrijpelijke, nauwkeurige en volledige manier. Daaronder is ook de geloofwaardigheid van de gebruikte bronnen belangrijk.

Zorg ook voor een ideale gebruikerservaring op alle platformen en apparaten. Denk daarbij ook aan jouw doelgroep. Gebruiken zij vooral een desktop, laptop, tablet of smartphone?

Leg emotie in je teksten. Mensen willen de inhoud van je website ‘voelen’. De content moet zorgen voor een glimlach, verrassing of zelfs verbazing. Kijk ook of jij ook zelf emotie voelt tijdens het schrijven van de teksten voor je artikels en pagina’s.

 

Sta jij sterk op bovenstaande puntjes? Écht? Het lijkt allemaal super eenvoudig, maar het is het heus niet. Eigenlijk is het specialistenwerk.

In ieder geval, het werk eindigt niet als de tekst geschreven en gepubliceerd is. Vraag een tweede opinie, pas de tekst doorlopend aan, bijvoorbeeld als gevolg van reacties uit jouw doelgroep. Goede content is namelijk vergankelijk, ‘biologisch afbreekbaar’, en dient voortdurend te worden geactualiseerd en aangescherpt.

Kan je wat hulp gebruiken bij het schrijven van teksten voor jouw website? WebWinnaar is er voor jou!